V-ați lansat afacerea, v-ați identificat clientul țintă și ați început să vă vindeți produsul sau serviciul. Acum este momentul să vă dezvoltați și să vă extindeți eficient compania. S-ar putea să aveți o idee de afaceri excelentă, dar numai asta nu este suficient pentru a vă duce afacerea la nivelul următor. Pentru a accelera creșterea, aveți nevoie de acces la capital sau de credite firme nou înființate 2023 care să stimuleze inovarea și extinderea . Fie că intenționați să lansați un nou produs sau să vă extindeți pe o altă piață, aveți nevoie de capital – și rapid. Din fericire, există mai multe modalități prin care puteți obține bani rapid, fără a fi nevoit să vindeți capitaluri proprii în compania dumneavoastră. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de capital disponibile pentru întreprinderi ca a dumneavoastră, inclusiv cât costă și ce fel de beneficii oferă acestea.
Capitaluri proprii vs datorii: care este diferența?
Dacă cereți bani de la un investitor sau de la un creditor, vă asumați o datorie prin oferta de credit pt firme noi infiintate. Dacă renunțați la capitaluri proprii, renunțați la o parte din acțiunile companiei dumneavoastră. Atunci când vă asumați o datorie, trebuie să o plătiți înapoi. Atunci când preluați capitaluri proprii, trebuie să returnați randamentul investiției respective. Datoria și capitalul propriu sunt foarte diferite, dar ambele sunt esențiale pentru dezvoltarea companiei dumneavoastră. Datoriile vă oferă banii de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta, în timp ce capitalul propriu vă permite să păstrați controlul asupra companiei dumneavoastră.
De ce aveți nevoie de bani acum?
Atunci când aveți nevoie de bani rapid, este posibil să trebuiască să luați în considerare opțiuni care vin cu un cost ridicat, cum ar fi niște credite rapide pentru firme. Dacă următoarea etapă din planul de creștere a companiei dvs. este chiar după colț și trebuie să finanțați investiția necesară, finanțarea prin capitaluri proprii este cea mai bună alegere. Finanțarea prin capitaluri proprii vă permite să obțineți fonduri fără a renunța la controlul asupra afacerii dumneavoastră. În general, investitorii sunt interesați să vadă cum le veți cheltui banii, așa că, dacă puteți plăti integral sau parțial expansiunea companiei dvs. cu o sumă mică de capital extern, veți putea să vă păstrați un nivel ridicat de autonomie în viitor.
Schimb de capitaluri proprii între co-fondatori.
Cofondatorii au adesea participații în companie încă de la început. Dar, uneori, distribuția capitalului propriu nu este complet clară. Dacă nu sunteți sigur de cât de mult capital deține fiecare fondator, acest lucru poate crea probleme pe parcurs – mai ales dacă trebuie să strângeți bani. Cu un acord de schimb de capitaluri proprii, puteți preciza în mod clar cât de mult capital deține fiecare fondator în companie. De asemenea, puteți preciza că valoarea totală a capitalului deținut de fiecare fondator nu se poate modifica. S-ar putea să aveți un co-fondator care se concentrează pe vânzări și un alt co-fondator care construiește produsul. Cu ajutorul unui acord de schimb de capitaluri proprii, puteți defini în mod clar cât de mult din companie va deține fiecare fondator în funcție de responsabilitatea și contribuția sa. Un acord de schimb de acțiuni poate facilita colectarea de fonduri de la investitori externi, deoarece aceștia pot vedea clar cât de mult capital deține fiecare fondator.
În lumea startup-urilor, companiile caută în mod constant diferite modalități de a-și dezvolta afacerea. Cu toate acestea, mulți fondatori se chinuie să afle de unde să înceapă și ce soluții de finanțare se potrivesc cel mai bine nevoilor lor iar aceste credite firme nou înființate 2023 pot fi varianta cheie.